
Jom Baca..
Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.
Khasiat dan Kebaikan Lecithin
✿ bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain.
✿ mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras.
✿ bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).
✿ memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
✿ membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
✿ membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.
✿ melindungi sel dari teroksida.
✿ juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.
✿ mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease.
✿ sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur.
✿ bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.
✿ zat utk kecantikan, ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
✿ diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine.
Lecithin bertindak sebagai fat emulsifier (pemecah lemak) yang baik. Pengambilan Lecithin secara konsisten setiap hari dalam kuantiti yang dicadangkan membantu mengelak masalah obesiti dan mempercepatkan proses pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang sempurna
Cara Pengambilan :
2 biji selepas sarapan, 2 biji selepas lunch, 2 biji selepas dinner. maksimum 6 biji sehari.
Macam mana??ada rasa nak order lecithin dengan Nurul tak..hahaha
Meh hubungi Nurul di :-
FB : Sharifah Alhabsyiee
Call/SMS/Wapps : 017 370 4725
Email : snurulkamariah@gmail.com
COD Area : Kuantan, Taman Impianku, Bukit Goh
No comments:
Post a Comment